Monday, March 12, 2012

OTET AROMAT


OTET AROMAT PT SALATE!
O alta minunata reteta pt salate este otet aromat. Este suberb folosit vara in salate sau iarna. Usor de facut si inedit. In isticlele  mele avem otet cu tarhon si cimbru, iar alta sticluta rozmarin si usturoi.
Avem nevoie de 1 l otet 9 grade, simplu
o crenguta de tarhon,
o crenguta de cimbru
o crenguta de rozmarin
2 foi de dafin
2 catei de usturoi
1/4 lingirita sare

Se pune otetul la fiert cu sarea si se lasa sa dea un clocot.
intre timp, am splat sticlele, uscat si pus in ele mirodeniile.
Acestea au fost spalate si lasate sa se usuce. este importat ca mirodeniile sa nu aiba apa pe ele.
Intr-o sticla punem tarhonul si cimbrul si turnam otetul. Inchidem etans si lasam la sedimentat 2 saptamani intr-u loc luminos nu in bataia razelor de soare.
In ce-a de-a doua stcicla punem ustoroiul taiat in doua, foile de dafin si rozmarinul apoi turnam otetul cald clocotit peste. Inchidem etans si lasam la lumina pt 2 saptamani.
Sunt minunate aceste retete si mai ales bune pt sanatate. Se stiu efectele digestive ale rozmarinului si de asemenea efectul antifungic al ustorului. Sunteti sanatosi si tineri cu produse naturiste facute in casa.
Va dorest spor la treaba si Pofta buna!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...