Daca va plac clatitele, vinetele si carnea impreuna atunci aceasta este reteta ideala. Sunt hranitoare si gustoase, cu un buchet de arome.
Ingrediente:
(pt 10 clatite)
4 oua,
1 l apa,
1 lingura cimbru uscat, maruntit bine,
1/4 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru macinat,
450 gr faina alba,
450 gr faina alba,
ulei pt prajit
Clatitele se vor pregatii ca orice clatita. Toate ingredientele se amesteca omogen apoi se coc. Rumenite pe amble parti.
Cand sunt gata toate se vor lasa la racit.
Acum vom pregatii umpluturile si pt acestea avem nevoie de:
Umplutura cu vinete
4 vinete mari,
ulei de masline,
sare si piper Gourmet macinat
1 ceapa mare alba,
5-6 catei de usturoi,
5 linguri ulei de masline,
1 ou,
Umplutura cu carne
400 gr carne tocata de porc,
1 ceapa mare alba,
2 oua,
1/8 lingurita coriandru boabe macinat,
1/4 lingurita sare,
piper Gourmet macinat,
Suplimentar avem nevoie de:
800 ml suc de rosii,
rondele de ardei, fara samburi ( de la 2-3 ardei grasi rosii)
200 gr branza Mozzarella rasa,
Vinetele se vor taia longitudinal, in doua si se pun pe o tava de copt. Se presara sare si piper si de asemenea ulei. Se pun la copt 170 grade timp de 50 minute, pana cand se rumenesc bine.
Separat ceapa se pune la calit, foc mediu, impreuna cu usturoiul tocat fin. Se adauga sare si se caramelizeaza bine. Cand vinetele sunt gata se pun peste ceapa, doar pulpa. Coaja nu se foloseste la aceasta reteta. Se tin pe foc pana cand amestecul devine bine calit, fara pic de suc de vinete in textura.
Cand este complet rece se adauga oul.
Umplutura de carne se face si mai repede.
Ceapa se pune la calit, foc mediu pana devine aurie. Cand este gata si complet rece se pune peste carnea tocata. Se framanta totul impreuna cu sarea, piperul, coriandru. La final se pun cele 2 oua.
Tava pt copt clatitele umplute trebuie sa fie incapatoare pt 10 clatite, pe lungime, cam 20 cm.
Se unge cu putin ulei apoi se aseaza clatitele umplute, alternand carne si vinete. La final se adauga sucul de rosii si rondelele de ardei deasupra, si se pun la copt, foc 170 grade timp de 50 minute.
Cand sunt gata vor fii presarate cu branza Mozzarella si puse la cuptor pt inca 10 minute. Branza se rumeneste usor.
Voila, mai multa este vorba decat treaba!Doar stiti ca eu sunt vorbareata:))
Pofta mare! Sunt delicioase cu o salata!
Cand sunt gata toate se vor lasa la racit.
Acum vom pregatii umpluturile si pt acestea avem nevoie de:
Umplutura cu vinete
4 vinete mari,
ulei de masline,
sare si piper Gourmet macinat
1 ceapa mare alba,
5-6 catei de usturoi,
5 linguri ulei de masline,
1 ou,
Umplutura cu carne
400 gr carne tocata de porc,
1 ceapa mare alba,
2 oua,
1/8 lingurita coriandru boabe macinat,
1/4 lingurita sare,
piper Gourmet macinat,
Suplimentar avem nevoie de:
800 ml suc de rosii,
rondele de ardei, fara samburi ( de la 2-3 ardei grasi rosii)
200 gr branza Mozzarella rasa,
Vinetele se vor taia longitudinal, in doua si se pun pe o tava de copt. Se presara sare si piper si de asemenea ulei. Se pun la copt 170 grade timp de 50 minute, pana cand se rumenesc bine.
Separat ceapa se pune la calit, foc mediu, impreuna cu usturoiul tocat fin. Se adauga sare si se caramelizeaza bine. Cand vinetele sunt gata se pun peste ceapa, doar pulpa. Coaja nu se foloseste la aceasta reteta. Se tin pe foc pana cand amestecul devine bine calit, fara pic de suc de vinete in textura.
Cand este complet rece se adauga oul.
Umplutura de carne se face si mai repede.
Ceapa se pune la calit, foc mediu pana devine aurie. Cand este gata si complet rece se pune peste carnea tocata. Se framanta totul impreuna cu sarea, piperul, coriandru. La final se pun cele 2 oua.
Tava pt copt clatitele umplute trebuie sa fie incapatoare pt 10 clatite, pe lungime, cam 20 cm.
Se unge cu putin ulei apoi se aseaza clatitele umplute, alternand carne si vinete. La final se adauga sucul de rosii si rondelele de ardei deasupra, si se pun la copt, foc 170 grade timp de 50 minute.
Cand sunt gata vor fii presarate cu branza Mozzarella si puse la cuptor pt inca 10 minute. Branza se rumeneste usor.
Voila, mai multa este vorba decat treaba!Doar stiti ca eu sunt vorbareata:))
Pofta mare! Sunt delicioase cu o salata!
No comments:
Post a Comment