Monday, February 9, 2015

BISCUTIT CU FULGI DE OVAZ SI SEMINTE CHIA/ CHIA SEEDS COOKIES


O reteta de biscuti fara zahar, insa care va vor asigura multa energie pt cateva ore. Are o textura crocanta si plina de arome. Am incercat reteta si suntem foarte incantati de gustul delicios al acestor biscuiti.

Ingrediente:
1 1/2 lingura seminte Chia,
1/4 cup (60 ml) lapte de cocos,
2 banane foarte coapte,
3/4 cup de fulgi de ovaz,
1/4 cup fulgi de cocos, neindulciti
1/4 cup de curmale uscate, tocate marunt,
1/4 cup ciocolata maruntita (choc chip),
1 lingura unt de migdale (reteta aici),
un strop de sare si un strop de scortisoara

Mod de preparare:

Semintele chia se amesteca cu laptele de cocos si se lasa timp de 5 minute deoparte.
Intr-un castron de sticla se pun toate ingredientele mai putin untul de migdale. Acesta se amesteca cu bananele facute crema.
Cand este gata se torna peste ingredientele din castron , adaugandu-se de asemenea si laptele de cocos cu semintele chia.
Se amesteca de cateva ori, pana cand toata compozitia este omogena.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune cate o lingura de compozitie, cu o distanta de 2 cm intre fiecare biscuit.
Se preseaza putin cu o furculita pt a avea o forma plata si a se coace mai rapid.
Focul de coacere va fii de 180 Grade Celsius, cu ventialtie (insa nu necesar). Sunt gata cand au un aspect rumenit.
Se servesc reci.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...