Ingrediente:
1 kg de mere rosii dulci,
2 mere rosii (pt decor),
400 gr aluat dulce fraged (Sweet Short Pastry)
1 lamaie, sucul
2 linguri de zahar alb,
2 pliculete zahar vanilat,
zahar pudra si scortisoara pt pudrat
Mod de preparare:
Mere se curata de coaja si cotor, apoi se feliaza cat se poate de subtire. Cand sunt gata toate merele se adauga zaharul, zaharul vanilat si sucul de la o jumatate de lamaie si se pun la microunde ( intr-un vas microwave steamer) pt 10 minute. Se lasa la scurs si racit pt 1 ora. Sucul care va rezulta in steamer este un nectar de mere. Foarte bun!
Intr-un vas special pt tarta, rotund cu diametrul de 10 cm se intinde aluatul fraged uniform. Este bine in a se folosii hartie de copt pt a se evita lipirea de vas a aluatului. Se pune apoi crema de mere, iar deasupra se decoreaza cu felii din cele 2 mere pt decorat. Se toarna peste feliile de mar si sucul de la cealalta jumatate de lamaie.
![]() |
Royal Gala Apple |
La final se pudreaza cu scortisoara si zahar pudra.
Pofta buna!
Nota:
Sucul de lamaie se foloseste din doua motive. Opreste oxidarea merelor si astfel vom avea o tarta de culoare naturala a merelor. Iar un alt motiv ar fii ca lamaia scoate in evidenta aroma marului copt si dulce.
No comments:
Post a Comment