Monday, February 9, 2015

UNT DE MIGDALE / ALMOND BUTTER



O minunatie de unt pe care o puteti face acasa, oricand.
Cantitatea finala variaza in functie de cantitatea de migdale folosita. Intrucat termenul de garantie nu este foarte lung este indicat a se face o cantitate de unt doar cat aveti nevoie.
Se poate amesteca cu sirop de artar, sirop de zahar, vanilie, esenta de rom, coaja d portocale sau alta aroma preferata, insa trebuie sa retiteni ca nu va rezista prea multe zile proaspat in frigider.
Eu produc cam doar 4-5 linguri de unt. Imi place sa fie proaspat si nici nu implica foarte mult efort, ci foarte multa rabdare.
Asadar, vom avea nevoie de un robot de bucatarie cu lama si multa, multa rabdare.
Cantitatea de migdale, repet este la latitudinea dvs. Eu am pus o cana.
Punem migdalele in robotul de bucatarie si pornim. Initial vom avea migdale pisate, faina de migdale. Trebuie oprit sporadic pt a inlatura migdalele pisate de pe peretii robotului.
Procedam in acest fel timp de 10-15 minute.
Nu intrati in panica daca totusi vedeti ca nu se intampla nimic. Cand vor fii complet sfaramate atunci se elibereaza si uleiul din ele si incepe sa se lege. Atunci se produce minunea de unt si puteti spune ca este gata.
Se tine la rece, intr-un borcan de sticla etans inchis. Se pastreaza proaspat cam 10 zile.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...